OTAC JOJ JE UBIJEN DOK MU JE BILA U NARUČJU, PUZILA PORED NJEGOVOG TELA: Strašna sudbina devojčice
Džo Bjaden i Abigejl Edan, Foto: Printscreen/Twitter/@JewishWarrior13

tragično

OTAC JOJ JE UBIJEN DOK MU JE BILA U NARUČJU, PUZILA PORED NJEGOVOG TELA: Strašna sudbina devojčice

Bilo je to neverovatno putovanje za devojčicu, koja je osvojila srca širom sveta.

Objavljeno:

Abigejl Edan je imala tri godine kada je videla svoje roditelje mrtve - ubijeni su pred njom. Napunila je četiri godine dok ju je držala teroristička organizacija Hamas u Gazi. A nekoliko meseci pre svog petog rođendana igrala se sa predsednikom Džoom Bajdenom u Ovalnoj kancelariji.

Bilo je to neverovatno putovanje za devojčicu, koja je osvojila srca širom sveta.

Abigejl je preživela glad i život u užasnim uslovima tokom 50 dana koliko je bila zatočena u Gazi, i bila je jedna od najmlađih zarobljenica u ratu između Izraela i Hamasa. Abigejl, koja ima dvojno američko-izraelsko državljanstvo, bila je najmlađi talac koji je Hamas oslobodio kada je oslobođena u novembru.

Nakon oslobađanja, odvedena je u vazduhoplovnu bazu, gde je ponovo srela sa svojom tetkom Liron i bakom Šlomit. Kasnije se sastala sa još rođaka u bolnici Šnajder u blizini Tel Aviva, gde su lekari rekli da je u dobrom stanju.

U sredu je Bajden uspeo da je zagrli kada su Abigejl i njena porodica proveli više od sat vremena sa njim u Beloj kući.

Na dan kad je oteta, Hamasovi militanti upali su u njen kibuc Kfar Aza i ubili njene roditelje, a njen otac držao je Abigejl kada je upucan i ubijen.

Abigejlina braća i sestre, brat Majkl (10), i sestra Amalija (6) zaključali su se u ormar i i tu proveli pokriveni 14 sati. Uspeli su da prežive, ali Abigejl je morala da puzi pored tela svog oca, prekrivenog krvlju, do kuće svog komšije.

Od tog dana, njena šira porodica je mislila da joj se desilo ono najgore jer nisu imali nikakve vesti o njima, ali kasnije se njeno ime pojavilo na listi talaca pored imena porodice komšija kod kojih je otišla.

Tokom svog boravka u zatočeništvu, Abigejl je držana u užasnim uslovima i bila je izgladnjivana. Njena porodica je primetila da Abigejl nije mnogo govorila o tome šta se dogodilo u tih 50 dana u Gazi.

- Malo po malo saznajemo da je, tamo gde je bila, bilo prljavo. Nekoliko puta su premeštani. Nije jasno gde su tačno premešteni i kako su premešteni, ali nisu bili na jednom mestu. Bilo je puno insekata. Nije bilo odgovarajuće hrane za nijedno dete 50 dana. Polako nam se otvara o tome šta se tamo dešavalo - rekla je njena rođaka.

Bonus video:

05:04

POSLEDNJI IZDISAJ: PALESTINCI OPKOLJENI! Ratni reporter iz Jerusalima tvrdi: Tamo je Hamas i 130 taoca, EVO KADA SE SVE ZAVRŠAVA

(Espreso/Dejli mejl/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.